Home

Achtergrond

Jacques Brel heeft waarschijnlijk een zoon

De legendarische Belgische zanger Jacques Brel heeft waarschijnlijk een zoon, naast de drie dochters uit zijn huwelijk. De zoon zou verwekt zijn bij een getrouwde vrouw tijdens een tournee door de Canadese provincie Quebec.

Dat blijkt uit een zoektocht door een journalist die woensdag is gepubliceerd in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De vermoedelijke zoon, Eric Lehousse (46), lijkt als twee druppels water op Brel. Lehousse heeft een Belgisch restaurant in Montreal. Als jongeman kreeg hij al veel hints van vrienden van Brel over zijn afkomst, maar hij vindt erkenning niet belangrijk meer. ”Op mijn leeftijd heb ik daar geen behoefte meer aan. Ik eis helemaal niets. Geen naam, geen erfenis, niets.”

De inmiddels hoogbejaarde moeder ontwijkt vragen over de verwekker van haar zoon. Haar toenmalige echtgenoot, destijds dik bevriend met Brel, heeft wel toegegeven dat de zoon niet van hem was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.