Home

Achtergrond 166 x bekeken

Indonesië laat brandstofprijzen sterk stijgen

Indonesië verhoogt de brandstofprijzen vandaag met gemiddeld 28 procent. Dat heeft minister van Energie Purnomo Yusgiantoro gisteren bekendgemaakt.

De regering snijdt in de energiesubsidies ondanks vrees voor sociale onrust. De afgelopen dagen waren er enkele grote protesten tegen de geplande verhoging. Tien jaar geleden moest dictator Suharto opstappen toen honderdduizenden Indonesiërs na een grote prijsstijging de straat op gingen.

De regering compenseert de 19 miljoen armste Indonesische families door contante bedragen uit te delen. Miljoenen Indonesïers leven van minder dan twee dollar per dag. Zij kregen eerder al te kampen met stijgende prijzen van rijst en olie.

Ongeveer 13 procent van de Indonesische regeringsbegroting gaat naar het subsidiëren van brandstof. Daardoor voelde de bevolking de sterk stijgende prijs van olie tot nog toe minder in de portemonnee dan elders in de wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.