Home

Achtergrond

Hulpverleners wachten nog op toegang Myanmar

Internationale hulporganisaties wachten nog steeds op toegang tot de door de orkaan Nargis getroffen gebieden in Myanmar.

Hulpverleners zeiden vandaag dat nog geen gevolg is gegeven aan de beloofde toezegging. VN-chef Ban Ki-moon kreeg gisteren de toezegging van de junta dat meer hulpinstellingen toegang krijgen tot de getroffen gebieden. De Britse minister van ontwikkelingssamenwerking, Douglas Alexander, zei tijdens zijn bezoek aan het naburige Thailand dat de regering van Myanmar haar beloftes moet nakomen.

"We willen volledige en vrije toegang voor de internationale hulpverleners. We willen dat het regime haar verantwoordelijkheid neemt voor het volk'', aldus Alexander. Door de orkaan zijn bijna drie weken geleden circa 80.000 mensen omgekomen. Veel dode lichamen liggen te rotten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.