Home

Achtergrond 166 x bekeken

'Huizenprijzen stijgen 3 procent in 2008 en 2009'

De huizenprijzen zullen in de komende twee jaar met jaarlijks 3 procent stijgen.

Dit stelt althans Nederlands grootste hypotheekverstrekker Rabobank in zijn vandaag gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt. Het aantal verkochte huizen neemt daarbij af, net als in de afgelopen twee jaar, verwachten de Rabobank-economen.

De gemiddelde prijs van een huis bedraagt nu 244.000 euro, een stijging van 6000 euro ten opzichte van vorig jaar. Ondanks de gematigde stijging blijft de koopmarkt volgens Rabobank moeilijk voor starters, ook omdat de komende tijd de financieringslast zal toenemen.

De Rabobank-economen baseren hun voorspelling op de verwachte loonstijgingen en rentekoersen van de komende jaren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.