Home

Achtergrond 185 x bekeken

Hongersnood dreigt voor miljoenen Ethiopiërs

Miljoenen mensen in Ethiopië worden door aanhoudende droogte met honger bedreigd.

Daar heeft de VN-kinderorganisatie Unicef voor gewaarschuwd. Meer dan 60.000 kinderen in twee Ethiopische regio's hebben al dringend speciale voeding nodig om te kunnen overleven, stelde de VN-organisatie volgens de BBC.

De situatie wordt volgens naar verwachting de komende maanden alleen maar erger. Hulporganisaties luiden de noodklok dat ze meer geld nodig hebben om een ramp af te wenden. Geldgevers concentreren zich momenteel op Myanmar en China terwijl de prijzen voor voedsel internationaal sterk stijgen. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) denkt 95 miljoen euro nodig te hebben om de situatie in Ethiopië te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.