Home

Achtergrond

Hongaar op pad met veel te jonge chihuahua's

Opsporingsdiensten hebben vrijdag een man aangehouden met veel te jonge pups in zijn bestelbus.

De negentien pups die de Hongaar bij zich had, waren volgens de papieren acht weken, maar volgens een dierenarts hooguit zes weken oud.

Heel jonge hondjes mogen alleen worden vervoerd als de moeder erbij is. En dat was niet het geval, aldus de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) die net als de Algemene Inspectiedienst (AID) en marechausse bij de aanhouding betrokken was.

Volgens de LID-zegsman wilde de Hongaar kleine hondjes verkopen die erg in de mode zijn. In de wagen werden pekineesjes, chochows en chihuahua's aangetroffen. De chihuahua is erg gewild, want ook Paris Hilton wordt ermee gesignaleerd. Dierartsen vrezen echter voor het leven van de jonkies, omdat ze veel te vroeg van hun moeder zijn gescheiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.