Home

Achtergrond 152 x bekeken

Hittegolf op de Balkan

Temperaturen in de Balkanlanden zijn vandaag opgelopen tot recordhoogtes.

Een man in Kroatië is bezweken aan de hitte en enkele honderden mensen moesten naar het ziekenhuis. Tientallen personen kregen een hartaanval.

In het centrum van Bosnië zijn de temperaturen opgelopen tot 35 graden, naast 38 graden in het zuiden van het land. Sinds maandag is het kwik met 15 graden gestegen, meldde het meteorologisch instituut in Bosnië vandaag.

Het Sarajevo universitair medisch centrum heeft de afgelopen dagen tweehonderd patiënten behandeld wegens de hitte. "Het is hier een gekkenhuis'', aldus een medewerker van de eerste hulp. Servische autoriteiten zeiden dat woensdag de heetste meidag ooit in Belgrado zou worden met 35 graden.

"Iedereen moet lichte kleding en een zonnebril dragen'', zei het hoofd van Macedoniës openbare gezondheidscommissie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.