Home

Achtergrond 236 x bekeken 1 reactie

Handel in vruchtgroenten in rustiger vaarwater

De dagen voor de Pinksteren zijn voor mening handelaar in verse vruchtgroenten toch wel hectisch verlopen.

De voorspelling van het aanhoudende hete zomerweer leidde tot een run op tomaten en komkommers. Vlak na de feestdagen is de rust in de handel teruggekeerd. Ook de gemiddelde prijzen voor de meeste kasproducten zijn licht gedaald.

Het prijsniveau voor losse tomaten schommelde tussen de 75 en 80 cent per kilo met een lichte daling in het verschiet. Overigens ligt dit prijsniveau beduidende boven de prijs van 50 cent per kilo vorig jaar. Voor trostomaten betalen handelaren tussen de 90 cent en € 1,- per kilo, maar ook bij dit product staat de prijs onder druk.

Door het wegvallen van de vraag naar komkommers uit het Oostblok groeit de vraag naar de zwaardere sortering. De prijs schommelt tussen de 25 en 30 cent per stuk. Daarnaast zijn de prijzen voor paprika’s ondanks de forse daling van vorige week nog steeds aan de hoge kant. Rood haalt zo’n € 2,60, terwijl oranje in de richting van € 3,- uitkomt. Groen kost ruim € 2,- per kilo. De prijzen voor kasradijs schommelen tussen de 10 en 15 cent per bos.

Clement Mol

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    Nu ga je weer aan het voorspellen dat er een daling van de tomatenprijzen in het verschiet ligt. Als iedereen dit roept in artikelen dan zal het zeker gebeuren

Of registreer je om te kunnen reageren.