Home

Achtergrond

Half miljoen tot miljoen mensen moeten bus missen

Zo'n half miljoen tot een miljoen mensen moeten het vandaag weer stellen zonder de streekbussen.

De werkgevers in het streekvervoer constateren dat de actiebereidheid onder de chauffeurs nog steeds groot is.
Als je niet wilt staken, moet je wel heel sterk in je schoenen staan'', zegt een woordvoerster van de werkgevers. Voor de reiziger blijft het lastig om erachter te komen of die nu wel of niet in zijn vertrouwde bus terecht kan. "Het kan dat zijn dat een bus een route rijdt, maar dat er geen bus terug rijdt.''

De onderhandelingen tussen de bonden en de werkgevers zijn nog steeds niet hervat. Wanneer er geen beweging in het cao-conflict komt, gaan de stakingen eind mei verder. Om leerlingen die examen moeten doen niet te duperen, zal er buiten de spits gestaakt worden.
Als daarna nog steeds geen overeenstemming is bereikt, leggen de bonden het streekvervoer in dezelfde gebieden als nu vanaf 1 juni weer helemaal plat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.