Home

Achtergrond 1 reactie

Grootste windmolenpark voorzien in Noordoostpolder

De Noordoostpolder moet het grootste windenergiepark op land onderdak bieden. De provincie Flevoland, de gemeente en het rijk maken zich daar sterk voor, liet woensdag milieuminister Jacqueline Cramer weten.

Er komen tachtig tot honderd windmolens te staan met een capaciteit van 5 megawatt per molen, genoeg om 450.000 huishoudens van energie te voorzien. Het project is qua capaciteit vergelijkbaar met een middelgrote energiecentrale, en vergt een investering van een half miljard euro.

Volgens Cramer betekent het project een ”geweldige impuls voor de economische positie van de Noordoostpolder”.
Onder de partijen is ook de Koepel Windenergie Noordoostpolder (KWN), een club van initiatiefnemers van vijf grote windparken langs de dijken van deze IJsselmeerpolder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    W.Vos

    Oh ja ! En wanneer komt het dan wel ?. Uit een recent artikel in een Limburgs zondagsblad kon ik lezen door een ex - werknemer/manager van Shell in de gemeente Heerlen op industrieterrein Atlantis nabij de Duitse grens een Solar fabriek is opgezet met een omzet van 85 miljoen Euro die hij binnen 3 jaar zal vervijfvoudigen naar 450 miljoen Euro maar zijn afzetgebied is niet Nederland omdat de achterstand die Nederland heeft gebracht op de 23 e plaats in Europa niet meer in te halen is door politieke labiliteit en blijft men Nederland nog meer uitlachen met hun moddermodellen die alleen geldverslindend en besluiteloos zijn. NEDERLAND SCHAAM U !

Of registreer je om te kunnen reageren.