Home

Achtergrond 3 reacties

Groot melkschandaal in Spanje

Melkproducenten in Spanje hebben jarenlang op illegale wijze melk op de markt gebracht.

Zij zouden daarmee melkquota hebben omzeild die in Europees verband zijn afgesproken. De Europese Unie is daardoor 250 miljoen euro aan strafboetes misgelopen.

Dit berichtte de Spaanse krant El Pais vandaag. De 'zwarte melk', 1,2 miljard liter in totaal, zou tussen 1997 en 2005 zijn verkocht. Daarbij waren ongeveer dertig bedrijven betrokken, zowel grote producenten als kleine melkveebedrijven. Zij maakten gebruik van fictieve bedrijven en valse rekeningen om ambtenaren van de Europese Commissie om de tuin te leiden. Tegen honderd betrokkenen is een onderzoek ingesteld.

De Spaanse justitie verbaast zich erover dat de overheid niet eerder tegen de fraude is opgetreden. De praktijken zouden in de melkveesector algemeen bekend zijn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Och,.... zie het als en gedoogbelijd zoals bij softdrugs.Als een oefening op het verwateren en verdampen van melkproduktiequota, liberalisering.... of simpelweg een creatieve boekhouding!
  De grote gangsters zijn momenteel de overheid, wat doen zij in tijden van zuivelschaarste met superheffingsgeld?
  Kijken jullie ook in eigen boezem? Welke boer heeft er nog nooit een kruik melk verkocht aan een jeugdbeweging die in de buurd campeerde, wat melk verkocht voor een buurdfeestje.... . Alles begint met de kleine criminaliteit zie je wel he ;-)

 • no-profile-image

  Paul

  Tja, hier in Nederland wordt ieder regeltje uit Brussel (te ) precies over genomen. In de zuidelijke landen mag wat meer dan hier.

 • no-profile-image

  B.Stoks

  NU PAS ? patético
  Is mij via internet al anderhalf jaar bekend. Hoe en waar.
  En waar is dat 2e land waar het zelfde gebeurd? Of mag de Goed gelovige Nederlandse melkveehouder dat nog niet lezen in de Nederlandse taal?
  Of is het politiek gezien voor de verhoudingen binnen de EU beter om dat land nog maar wat aan te laten klooien en zo op politiek niveau minder gedonder te krijgen?En de mannen wat langer rustig kunnen regeren?
  Wat ben ik blij dat ik niet meer dingen hoef te geloven die gezegd worden en waar ik aan moet voldoen.Terwijl op Brussel niveau maar gedaan word op hun lakse manier?
  Hier is het niet als bij jullie maar op de oneerlijke manier is het hier wel duidelijker. Je moet betalen corruptie maar ik weet wel dat ik dan krijg waar voor ik corruptie betaal. en in Europa betalen jullie je scheel officieel en weten niet waar voor. Voor dat betaalde heffing geld en heffingen komen zwijg woorden terug.Hier is het echt fout en kan me er zelf meestal niet in vinden maar stoppen kan ik het niet en probeer er zo min mogelijk aan mee te werken wat me dan later op eerlijke manier veel meer geld kost.Maar bij jullie ook. zie je nu wel weer. en nog maals durven ze jullie het andere land nog niet bekend te maken?Zo dat de politiek weer wat langer rust heeft?En ze niet bang hoeven te zijn dat er weer een commisie moet komen die weer een buld geld kost wat betaald moet worden door de heffingen om de VEEHOUDERS niet tot opstand te laten komen?En ze als melkfabriek weer een lange tijd onder de reele melk prijs door mogen betalen aan de veehouders.
  Laat mij maar hier met al het gedonder maar ik weet hier beter wat echt is en on echt dan in Europa
  B.Stoks

Of registreer je om te kunnen reageren.