Home

Achtergrond

Grenzeloze vakantie goedkoper

Nederlanders die op de centen letten bij het boeken van een vakantie, kunnen deze dagen het beste kiezen voor een verblijf in het buitenland.

De prijzen van pakketreizen naar buitenlandse bestemmingen stijgen veel minder snel dan die van pakketreizen in eigen land. Dat blijkt uit een analyse die senior econoom Stefan van Woelderen van ING Economisch Bureau heeft opgesteld. Hij baseert zich onder meer op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

"Terwijl begin 2007 de prijzen van vakanties in eigen land nog stabiel waren gebleven ten opzichte van een jaar eerder, veranderde dat vanaf het voorjaar van 2007'', stelt Van Woelderen. "Prijzen van binnenlandse reizen en verblijven namen op jaarbasis toe met 4,1 procent en vanaf september 2007 zelfs met 5,9 procent.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.