Home

Achtergrond

Greenpeace kijkt terug op goed jaar

Het aantal donateurs bleef gelijk, maar toch kreeg Greenpeace Nederland in 2007 meer financiële steun dan ooit.

De milieugroepering maakte maandag bekend dat de inkomsten met bijna 1 miljoen euro stegen tot 22,7 miljoen.

Greenpeace telt 586.000 donateurs. De toegenomen financiële ruimte is voor Greenpeace niet de enige reden te spreken van een succesvol jaar. "We meten ons succes af aan resultaten voor het milieu.''

En ook op dat vlak deed de organisatie van zich spreken. Zo werden er 850.000 spaarlampen in lichtbronnen gedraaid en waren er actie's tegen de handel in soja en palmolie waarvoor oerbossen in onder meer het Amazonegebied en in Indonesië moeten wijken. De handel in illegaal gevangen vis en illegaal hout werd aangekaart, zoals ook aandacht werd gevraagd voor de bouw van nieuwe kolencentrales.
Met de gevolgen van de voorspelde klimaatverandering houdt de organisatie zich eveneens bezig. "Het klimaatprobleem is op te lossen als politici meer ruggengraat tonen en bedrijven meer ambitie. Burgers willen wel. We werden in 2007 nog ruimer gesteund dan voorheen'', stelt Liesbeth van Tongeren, directeur Greenpeace.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.