Home

Achtergrond 174 x bekeken

Greenery: exportstrategie Rusland aanpassen

Nederland moet de exportstrategie voor groente en fruit aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden in Rusland.

De sterkgroeiende afnemer legt steeds meer nadruk op grote volumes tegen lage prijzen. "De strategie met mixpartijen in één vrachtwagen is in de toekomst niet meer afdoende", zei Elena Malkova, bij The Greenery verkoopverantwoordelijke voor de Russische markt. Ze sprak op het Freshcongress in Antwerpen.

Oorzaak van de veranderde vraag is de opkomst van supermarktketens. Metro laat partijen in Moskou centraal aanvoeren.

The Greenery ziet de afzet naar Rusland dit jaar met 30 procent stijgen. Die groei zal op termijn afvlakken, verwacht Malkova. De concurrentie van Oekraïne neemt toe. Ook neemt de vraag naar marketingondersteuning toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.