Home

Achtergrond

Glastuinbouw wil ruimte als energieproducent

De overheid moet ruim baan maken voor de glastuinbouw als energieleverancier en hindernissen die er nu nog zijn uit de weg ruimen.

De glastuinbouw kan een zeer grote bijdrage leveren aan de energieproblematiek, maar zij heeft daarbij wel de overheid nodig. Dat zei voorzitter D. Faber van de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN) vandaag op het VBN-jaarcongres in Den Haag.

De sector investeert volgens hem veel in onder meer installaties die duurzame energie opwekken en aardwarmteprojecten. Maar zij moet wel het recht hebben stroom terug te leveren aan het net. Anders komt die investering in gevaar.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) moet ook nog maar eens kritisch kijken of zij echt wel kolencentrales op de Maasvlakte wil. Voor de glastuinders hoeven die er niet te komen. "Wij pluggen de megawatts die u nodig heeft er zo bij'', aldus Faber.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.