Home

Achtergrond 225 x bekeken 5 reacties

Gerst zakt onder Europese bodemprijs

De Franse voergerstnotering is deze week gezakt naar € 179,30 per ton. Daarmee is de prijs gedaald tot onder het niveau dat de Europese Commissie eind november heeft aangegeven als bodemprijs.

In november werd de bodemprijs gesteld op € 182,34 per ton. Brussel besloot de importheffing op nul te zetten van 1 januari tot en met 30 juni. Dat maakt de graanimport aantrekkelijker, hetgeen de prijs drukt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  c

  idd leermeester ik heb niet meer dan 4 jaar de las gehad. vroeger was dat voldoende. boer zijn zit in je aderen. alleen door de gesubsidieerde generaties van na mij zijn die allemaal gaan leren en ons boeren het onmogelijk gaan maken waardoor we nu onze eigen kinderen ook naar de has sturen anders kunnen we er niet meer aan uitkomen. ik heb me een paar jaar geleden er nog eens aan toe gezet om met ene pc te kunnen werken. vroeger had ik het niet nodig. gek he vroeger had me boekhouder een paar uur werk aan me nu is het niet meer normaal wat een werk hij heeft voor ene boer met al die bezopen regels. dit terwijl we computers hebben rara waar zit het toch allemaal in. de tijd met minder geleerden was nog zo slecht nog niet

 • no-profile-image

  c

  hier word ik nou zo ziek van om telekns die veeboeren aan te moeten horen over dat het voer zo duur is en ze daardoor niks kunnen verdienen, het feit dat het voer duurder is, is omdat de veehoderij altijd goedkoop voer heeft gehad, echter de prijzen zijn van dien aard dat ze verleisgevend zijn, en al zou het voer goedkoper zijn of zelfs voor niks dan is het enkel maar minder verlies en nog geen winst. varkensboeren hoop dat het voer nog eens zo duur word dan zal uiteindelijk het voor jullie ook beter worden want er moeten er gewoon mee stoppen en minder varkens komen. de bekende varkenscyclus

 • no-profile-image

  B Stoks

  Mooi Eindelijk de echte prijs zonder beleggers.waar van er nu meer als de helft hun broek hebben gescheurt.
  Maar even goed betaal ik hier nu nog 240 euro vandaag. en word meer voor de nieuwe oogst er is.maar even wachten. 240 euro en dan nog railway km 8000 km en meer en dan zou kazakhstan nu nog aan jullie leveren voor 190? en hebben de grenzen dicht zeggen ze?
  Voor nieuwe oogts 2008 zal ik zeker nog 270 euro moeten betalen. voor mijn varkentjes die ik nu liever niet meer had
  Groeten
  B Stoks
  Kazakhstan

 • no-profile-image

  leermeester

  Hee C. uit zevenbergen, leer eerst een fatsoenlijk schrijven, jij bent zeker na 4 jaren lagere school, thuis aan het werk gegaan.

 • no-profile-image

  jozef

  @ leermeester, alleen de inhoud telt. En wat heeft die 4 jaar lagere school daarmee te maken??

  @ c uit zevenbergen, blijven reageren!! je hebt in ieder geval een visie!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.