Home

Achtergrond

Georgische oppositie boycot nieuw parlement

De Georgische oppositiecoalitie gaat het pasverkozen parlement boycotten.

Daarmee protesteert de oppositie tegen de verkiezingen van deze week waarmee de partij van president Michail Saakasjvili zou hebben geknoeid.

De oppositie wil op de Georgische Onafhankeljkheidsdag op 26 mei de straat op gaan, aldus oppositieleider Levan Gachechiladze. De partijen kregen maar 17 procent van de stemmen. Saakasjvili's Verenigde Nationale Beweging behaalde bijna 60 procent.

De verkiezingen verliepen volgens buitenlandse waarnemers kalm en goed. Wel meldden waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OSCE) een aantal problemen, waaronder enkele gevallen van intimidatie en 'procedurele tekortkomingen'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.