Home

Achtergrond 165 x bekeken

Georgië kiest nieuw parlement

Ongeveer 3,5 miljoen inwoners van Georgië zijn opgeroepen om dinsdag een nieuw parlement te kiezen.

Volgens de prognoses maakt de Verenigde Nationale Beweging van president Michail Saakasjvili een goede kans op een meerderheid in het 150 zetels tellende parlement. De stembureaus gingen om 06.00 uur (Nederlandse tijd) open.

Saakasjvili noemde de parlementsverkiezingen in de voormalige Sovjetrepubliek ”een test voor de jonge democratie”. Hij zei dat alleen de eenheid Georgië kan redden.

De oppositie liet vooraf weten niet te vertrouwen op eerlijke verkiezingen. Saakasjvili won in januari de presidentsverkiezingen. Volgens de oppositie waren die niet eerlijk verlopen, omdat de regering en de partij van Saakasjvili de media en kiesorganen controleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.