Home

Achtergrond 266 x bekeken

Gemakkelijk voedsel zoeken

Ooievaars profiteren van de trekker van loonwerker Bongers op een weiland bij de Betuwse plaats Rijswijk.

Ooievaars profiteren van de trekker van loonwerker Bongers op een weiland bij de Betuwse plaats Rijswijk. Bij het frezen van de wei komen muizen, kikkers en andere kleine dieren vrij. Dat is gemakkelijk voedsel zoeken voor de ooievaars. Foto William Hoogteyling

Met hulp van veehouder Simon Buitelaar (vooraan) vaccineert dierenarts Henk Westerveld de koeien tegen bluetongue. "Het ging heel snel. De koeien stonden vast en het is maar een klein spuitje", aldus Buitelaar. Op zijn bedrijf zijn 95 runderen gevaccineerd. "Vorig jaar hebben we best wat problemen gehad door bluetongue. Vooral klauwproblemen, maar ook een paar verwerpers", vertelt de melkveehouder uit het Zuid-Hollandse Abbenbroek. De allerjongste kalveren zijn nog niet gevaccineerd. Foto John Biert

Jack Alblas hoopt bij LED-licht de extra gewasgroei om te kunnen zetten in productie. Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.