Home

Achtergrond 5 reacties

Gelderland wil grond onteigenen voor natuur

De provincie Gelderland wil moeilijk verkrijgbare stukken grond die nodig zijn voor belangrijke natuurverbindingen, aanwijzen voor onteigening.

Met de grond moeten natuurgebieden ontstaan waarin dier- en plantensoorten zich zonder barrières kunnen verspreiden.
Volgens de provincie schiet het verwerven van grond voor de ecologische hoofdstructuur (EHS) op vrijwillige basis niet op, omdat landeigenaren zoals boeren prima zitten waar ze zitten. De provincie kan hen niet volledig schadeloos stellen. Dat wordt door Brussel als staatssteun gezien indien de grond niet is aangewezen voor gedwongen verkoop door onteigening.
De provincie wil de gebieden nu dus voor onteigening aanwijzen. Gelderland hoopt zo de onderhandelingen over de grond weer op gang te brengen, zonder dat onteigenen nodig is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  ach, ze laten de melk toch al weglopen omdat het niet uitkan. Zal dus wel meevallen.

 • no-profile-image

  Ome

  Eerst afspreken dat de verwerving op vrijwillige basis zal geschieden, dan met de smoes van Brussel toch aanwijzen, en dan gewoon onteigenen. Wat een onbetrouwbare overheid!!!!!

 • no-profile-image

  gert

  voor stadsuitbreiding kunnen ze de boeren wel volledig schadeloos stellen,dit is meten met twee maten

 • no-profile-image

  gert

  ja hoor ,ze verschuilen zich weer achter brussel,dat doen ze in in den haag ook vaak,als ze iets niet voor elkaar kunnen krijgen of andersom,dan is dit weer een goede smoes

 • no-profile-image

  Jelger

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.