Home

Achtergrond

Geen hogere bijdrage werkgevers aan kinderopvang

De werkgevers hoeven geen groter deel van de kosten voor de kinderopvang voor hun rekening te gaan nemen.

Dat blijkt uit cijfers die het kabinet vrijdag bekend heeft gemaakt. In de aangepaste wet op de kinderopvang is het de bedoeling dat in 2011 de werkgevers 28 procent van de totale kosten voor de kinderopvang op zich nemen. Dat is hetzelfde percentage als nu. Vorige week drong het CDA aan op een hogere verplichte bijdrage voor werkgevers.

Zoals verwacht gaan ouders wel meer betalen. In 2011 moeten zij 23 procent van de totale kosten ophoesten. Op dit moment is dat nog 19 procent. De kosten voor ouders nemen toe ondanks extra subsidies van het kabinet van 1,6 miljard euro tot en met 2011.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.