Home

Achtergrond 1 reactie

'Geef grutto toekomst in kleiner gebied'

De enige manier op om lange termijn een gezonde populatie grutto's in Nederland te krijgen, is door te investeren in een select aantal gebieden.

Daar moet laat gemaaid worden, de waterstand moet op peil zijn en roofdieren moeten geen kans krijgen.

Daarvoor pleit Hans Schekkerman van het NIOO, Nederlands instituut voor ecologie, vandaag aan de vooravond van een congres over de toekomst van de grutto woensdag.

"We investeren nu overal een beetje waardoor we de strijd uiteindelijk niet gaan winnen'', stelt hij. Met een breder pakket maatregelen in een kleiner aantal gebieden heeft de grutto op lange termijn bestaansrecht, verwacht hij. "Hoewel ik niet uitsluit dat het aantal grutto's in totaal zal afnemen. Maar dan blijft het daarna stabiel en kunnen de vogels zichzelf bedruipen.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    staatsbosbeheer en natuurmonumenten hebben de laatste jaren duizenden hectares landbouwgrond in bezit genomen,maar laten dit verruigen en verloederen,ze verwoesten hierdoor het leefgebied van grutto,s en andere weidevogels,terwijl ze naar de boeren wijzen dat er steeds minder weidevogels zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.