Home

Achtergrond 268 x bekeken

Fusieveiling FloraHolland presenteert 4,5 miljoen euro winst

Fusieveiling FloraHolland heeft vorig jaar minder goed gedraaid dan het oude FloraHolland.

Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde jaarsverslag.

Bloemenveiling Aalsmeer draaide vorig jaar een slechter resultaat, met een verlies van 1,7 miljoen euro. Het oude FloraHolland noteerde een winst van 6,2 miljoen euro.

Het gezamenlijke resultaat van het nieuwe bedrijf bedroeg 4,5 miljoen euro. Dit bedrag wordt niet aan de leden uitgekeerd, maar toegevoegd aan de algemene reserve, als tenminste de algemene ledenvergadering daarmee instemt. De baten over 2007 kunnen goed worden benut op nog komende fusiekosten op te vangen, meent het bestuur.

Opvallend in de cijfers die het oude FloraHolland presenteerde is dat de niet-leden aanvoer sterk stijgt tot vorig jaar ongeveer een derde van de totale aanvoer. Dit betreft vooral import van sierteeltproducten.

Algemeen directeur Timo Huges toonde zich tevreden over het afgesloten jaar. Zowel het commercieel als het financieel resultaat is volgens hem goed. De integratie van beide veilingorganisaties loopt goed, zei hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.