Home

Achtergrond

Fusie Louis Bolk Instituut en Agro Eco

Het Louis Bolk Instituut en Agro Eco gaan hun krachten bundelen.

Hiertoe is inmiddels een intentieverklaring getekend. Agro Eco zal worden ondergebracht in de Stichting Louis Bolk Instituut.

Door onderzoek en advies nauw met elkaar te verbinden, wil het Louis Bolk Instituut naast onderzoek ook zorg dragen voor optimale kennisdoorstroming naar de praktijk. Door de fusie behoort het Louis Bolk Instituut tot de internationale top van onderzoeksinstituten voor de biologische en duurzame landbouw. De fusie wordt naar verwachting na de zomer definitief.

Agro Eco en het Louis Bolk Instituut zijn beiden actief in de ontwikkeling van de biologische en duurzame landbouw. Terwijl het Louis Bolk Instituut zich met name richt op wetenschappelijk onderzoek binnen Nederland en onderzoek in opdracht van de EU, houdt Agro Eco zich vooral bezig met kennisoverdracht op het gebied van productie, certificering, handel en afzet van biologische en fair trade producten.

De organisatie behoudt in Nederland de naam Louis Bolk Instituut. In het buitenland wordt voorlopig een combinatie van beide organisatienamen gebruikt. De gezamenlijke hoofdvestiging wordt de huidige locatie van het Louis Bolk Instituut in Driebergen. De vestiging van Agro Eco in Bennekom komt te vervallen. Door de fusie vallen geen gedwongen ontslagen en ook beide directeuren van Agro Eco blijven werkzaam in de toekomstige organisatie. Directeur/Bestuurder wordt Vincent Blok.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.