Home

Achtergrond 266 x bekeken

Fruitmasters leverancier Campina-fruit

Fruitmasters is de leverancier van gesneden fruit voor de proef van Campina met schoolfruit.

Dat bevestigt de afzetorganisatie desgevraagd. Campina doet vanaf vandaag een proef op 36 scholen met de verstrekking van bakjes gesneden fruit voor 65 cent per verpakking.

Als de proef slaagt zal Campina de leveringen uitbreiden via het schoolmelk-distributiekanaal waarmee het al 3.000 scholen belevert. Of daarmee een aantrekkelijk nieuw afzetkanaal opdoemt voor Fruitmasters wil de coöperatie niet zeggen. "We leveren het fruit gedurende de acht weken durende proef. Campina is de opdrachtgever", zegt een Fruitmasters-woordvoerder.

Campina bevestigt dat zij Fruitmasters heeft benaderd voor de levering van het fruit. Of de afzetorganisatie ook bij uitbreiding de leverancier wordt, staat nog niet vast. "We gaan uitgebreid evalueren na de proef."

Volgens een woordvoerder van AGF Promotie Nederland (AGFPN) past het schoolfruitproject van Campina binnen het schoolgruitenproject, waarmee AGFPN de fruitconsumptie op scholen stimuleert.

Projectleider Heleen Koenraads is benieuwd naar de uitkomsten van de proef. Campina kiest voor relatief dure fruitporties. "De vraag is of het haalbaar is voor kinderen uit lage inkomensgroepen." Veel scholen werken al met lokale leveranciers als de groenteboer uit de regio. Die prijzen liggen op circa de helft van het luxere gesneden fruit van Campina. De zuivelorganisatie zegt verschillende modellen te testen.

Of registreer je om te kunnen reageren.