Home

Achtergrond

Friesland Foods distantieert zich van acties

Veehouders in Nijkerk uiten hun grieven tegenover een woordvoerder (l) van Friesland Foods.

De melkprijs op de Nederlandse spotmarkt is in twee dagen gestegen van 26 naar 32 cent per kilo. De stijging is een gevolg van acties van veehouders in Europa. Foto Axipress

Argentijnse boeren protesteren opnieuw tegen de onlangs verhoogde exportbelasting op landbouwproducten. Foto ANP

Duitse melkveehouders protesteren in Auw, een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Foto ANP

Het onderzoeksinstituut PPO heeft een prototype ontwikkeld van een spuitmachine dat het middelengebruik verlaagt. Het prototype is vandaag voor het eerst gedemonstreerd op de PPO-vestiging in Lisse. In het prototype zijn de twee nieuwe spuittechnieken, greenseker en weed-it, gecombineerd. Foto Engel Lameijer

LLTB-bestuurders bespreken in een weiland in Zuid-Limburg de boerenmanifestatie die later op de middag gehouden wordt. Ruim 400 boeren kwamen op de manifestatie af waarmee de LLTB een halt wil toeroepen aan extra grondclaims voor natuur. Onlangs presenteerde de provincie Limburg de landschapsvisie Zuid-Limburg. Bijna 2700 extra hectare landbouwgrond moet plaats maken voor natuur. Daardoor zouden 75 melkveebedrijven verdwijnen. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.