Home

Achtergrond 1 reactie

Franse marktorganisatie groente en fruit toegestaan

Franse organisaties van groente- en fruittelers mogen het aanbod blijven regelen en beïnvloeden.

Zij mogen zich niet rechtstreeks mengen in de prijsvorming. Dat blijkt uit een advies van de concurrentieraad in Parijs. Minister Barnier van landbouw had de raad om advies gevraagd over de organisatie. Hij wilde vooral weten welke mogelijkheden producentenorganisatie hebben om samen te werken zonder de concurrentieregels te overtreden.

De Franse groente- en fruitsector kent een gemeenschappelijke marktorganisatie die de producenten belangrijke mogelijkheden biedt om op hun specifieke markt regelurend op te treden. De organisaties kunnen het aanbod kunstmatig beperken om zo de prijzen op te voeren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk van Herk

    Ach dat doet The Greenery al jaren, de NMA heeft de Greenery in de gaten en dit is nodig! kunstmatig hoog houden maar niets meer uitbetalen aan de telers! SCHANDE

Of registreer je om te kunnen reageren.