Home

Achtergrond

Franse Kamer verwerpt wet op transgene teelten

De Franse Assemblee heeft gisteren het wetsontwerp op de transgene teelten verworpen.

Dat gebeurde doordat een procedurele motie met 136 tegen 135 stemmen werd aangenomen. Een groot aantal leden van de regeringspartij UMP kwam uit protest tegen de wet niet naar de zaal om te stemmen of onthield zich van stemming waardoor de oppositie net voldoende stemmen kon vergaren om de wet tot grote verrassing van heel politiek Parijs van tafel te vegen.

President Sarkozy en premier Fillon proberen nu met grondwettelijke procedures de wet alsnog door het parlement te krijgen. Frankrijk is al jaren te laat met het uitvoeren van de Europese richtlijn op transgene teelten en dreigt nu grote boetes uit Brussel te krijgen als het deze keer opnieuw niet lukt.

Of registreer je om te kunnen reageren.