Home

Achtergrond 699 x bekeken 2 reacties

Frankrijk voor bepaalde genetische manipulatie

Na een hevige politiek strijd is het Franse parlement vandaag akkoord gegaan met een wet die de aanplant van genetisch gemanipuleerde gewassen onder strikte voorwaarden toestaat.

Vandaag stemde de Senaat in nadat eerder de Nationale Vergadering, de Franse Tweede Kamer, dit had gedaan. Legaal groeit er nog geen enkel genetische gemanipuleerd gewas in Frankrijk. Het laatste van dit omstreden soort op Franse bodem was mais van een groot Amerikaans bedrijf. Dat werd in februari verboden.

In het voorafgaande jaar stonden slechts op minder dan één procent van alle Franse landbouwgrond genetisch gemanipuleerde gewassen. De weerstand tegen deze teelt is groot in Frankrijk dat 1 juli weer een half jaar lang voorzitter van de Europese Unie wordt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wim Burger

    Genetische modificatie? Waarom het onnatuurlijke gedrag van de wetenschappers (wijs iets in de natuur aan wat kruisingen over de soortgrenzen veroorzaakt) niet bij zijn naam noemen. Genetische verkrachting. Het stuk maken van een genetische blauwdruk is deze niet "modificeren" maar biologisch schenden of verkrachten. Dat wetenschappers dit als normaal zien betekent gewoon dat ze geen enkel zicht meer hebben op respect voor het leven. En hoe verder van respect hoe krankzinniger.

  • no-profile-image

    Margje Vlasveld

    Nou, van dit artikel wordt niemand wijzer, waar gaat het over? Dit is niets anders dan propaganda, we moeten genetisch gemanipuleerde landbouw gewoon gaan vinden en geloven dat daardoor een voedselcrisis wordt voorkomen, terwijl het tegenovergestelde het geval is. Zaden moeten vrij en eenvoudig te verkrijgen zijn en niet belast met patenten van de pharmaceutische industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.