Home

Achtergrond 174 x bekeken

Frankrijk doet dertig middelen in de ban

De Franse regering heeft bevestigd dat de dertig meest zorgwekkende bestrijdingsmiddelen vanaf eind dit jaar worden verboden. Nog eens tien andere middelen gaan vanaf eind 2010 in de ban.

Het plan om het gebruik van bestrijdingsmiddelen in te perken is afkomstig van de vorig jaar gehouden Milieutop waaraan ook de landbouw actief heeft deelgenomen. De concrete maatregel staat in een deze week ingediend wetsvoorstel waarmee de regering in Parijs de afspraken van de top in de praktijk brengt. Het ministerie van ecologie herhaalt ook nog eens het uitgangspunt het gebruik van middelen 'waarvoor op dit moment geen aanvaardbaar alternatief bestaat' in tien jaar tijd met de helft terug te dringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.