Home

Achtergrond 407 x bekeken 4 reacties

Fischer Boel handhaaft modulatie

Landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel handhaaft haar voorstel de komende jaren 8 procent extra te korten op de inkomenstoeslagen, ten gunste van plattelandsontwikkeling (modulatie).

Dat blijkt uit de definitieve plannen voor verdere hervorming van het landbouwbeleid, die ze vanmiddag presenteerde. Eerder had Fischer Boel gesuggereerd dit voornemen, waartegen veel verzet bestaat bij landbouworganisaties, te verzachten.

Wel komt ze tegemoet aan een ander belangrijk bezwaar, door de grote landbouwbedrijven te sparen. Eind 2007 was nog sprake van kortingen van 10 tot wel 45 procent op toeslagen boven de 100.000 euro. Dat heeft Fischer Boel nu teruggebracht tot 3 procent voor toeslagen boven de ton, oplopend naar 9 procent voor toeslagen van 300.000 euro en meer.

LTO vindt de modulatie-voorstellen 'verbazingwekkend'. "We zullen alles inzetten om ervoor te zorgen dat dit onzalige plan niet doorgaat", zei voorzitter Albert Jan Maat.

Lees ook Interventieprijs granen wordt afgeschaft

Lees ook Verruiming melkquotum met totaal vijf procent

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  NMV -er

  Das krasse taal van LTO, zet dat nou eens om in een goede actie richting Fischer Boel.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Ik heb een varkensbedrijf en nog nooit toeslagen gehad als ik jaarlijks meer als een ton aan toeslagen zou KRIJGEN dan zou je me niet horen zeuren over een korting van 3% en men moet eens ophouden door alle boeren over een kam te scheren het zijn alleen de melkveehouders en de akkerbouwers die premie"s en toeslagen ontvangen de rest moet het met de kruimels doen

 • no-profile-image

  martha

  Zo zie je maar: volksverlakkerij niet een voorrecht van de Nederlandse overheid, maar ook van de EU.Was er niet gegarandeerd, dat wij tot afschaffing van melkquotum niet bang hoefden te zijn voor geheel of gedeeltelijk wegvallen van onze toeslagen?Maar wegvallen,daar is dan ook geen sprake van.Men pikt er steeds meer van weg om andermans zakken te vullen.Modulatie: ook zo'n vaag begrip,betekent vlgs woordenboek 'stembuiging'.Zie verband dan ook niet.Wij staan voor permanente prijsverhogingen van kunstmest-45%,krachtvoer-30%,enz.,dan ook nog energiekosten-niet bij te houden.Maar niet klagen, want als een boer klaagt, dan hebben ze het goed (zegt de burger, en tot die categorie behoort de boer blijkbaar niet).

 • no-profile-image

  koeboer

  Is dit weer een reactie van de varkenshouder die vind dat er gelijkheid moet zijn. Ok, maar hou dan ook eens een keer op met zeuren over te hoge graanprijzen, te dure mestafzet en behoud van melkquotering om "oneerlijke" concurrentie op de mestmarkt te voorkomen. Ik gegrijp echt niet waarom je diegenen waar je afhankelijk van bent tegen de schenen blijft schoppen. Maar ga gerust zo door het zal in mijn voordeel werken. En hoe je aan die ton aan toeslagrechten komt is me een raadsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.