Home

Achtergrond

Filosoferen en bomen bejubelen op Veluwe

Jongeren tot 14 jaar die willen nadenken over de zin en het nut van de natuur, kunnen zondag mee op pad met een parkfilosoof van nationaal park De Hoge Veluwe.

Filosoferen met bomen is onderdeel van de Boomweken die dit weekeinde in het park van start gaan.

Op vrijdagmiddag 30 mei, de laatste dag van de Boomweken, is er weer een filosofisch getint uitstapje door het natuurgebied. Dan voert de boswachter wandelaars naar de Vrouwe van het Woud en langs Kathedralen der Natuur. Hij vertelt onderweg waarom de beuk baat heeft bij een berk.

Boombejubelaars zijn deze en volgende zondag te vinden in de buurt van het Bezoekerscentrum van de Hoge Veluwe. Muzikanten van Firma Weijland bezingen een grote boom in alle glorie en pracht, aldus een woordvoerder van het park.

De Boomweken duren twee weken. Naast de bijzondere activiteiten zijn er dagelijks tentoonstellingen, een speurtocht en een film.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.