Home

Achtergrond 193 x bekeken

Fietsersbond: meldpunt slechte fietspaden succes

Bij het 'Meldpunt Mijn Slechtste Fietspad' van de Fietsersbond zijn de afgelopen drie jaar ruim 15.000 klachten en opmerkingen binnengekomen over fietspaden die in slechte staat verkeren.

In totaal ging het over 5600 verschillende locaties. De bond maakte vandaag bekend dat 56 procent van de klachten is opgelost.

Volgens de bond gaan veel klachten over gleuven in betegelde fietspaden of paden met bobbels veroorzaakt door boomwortels. De Fietsersbond stuurt de klachten door naar de betreffende gemeente of provincie. Arnhem presteerde het beste door 91 procent van de klachten op te lossen. Zwolle, Amersfoort en Rotterdam scoorden 80 procent.

De provincie Noord-Holland scoorde het slechtst door nog niet een vijfde van de klachten te verhelpen. Gelderland deed het iets beter met 25 procent. De klachten en opmerkingen gaan niet alleen over de toestand van fietspaden. Zo melden mensen ook vaak gevaarlijke situties en slecht afgestelde stoplichten.

Volgens de bond doen zich jaarlijks gemiddeld 67.000 zogenoemde eenzijdige fietsongevallen voor, met de slechte staat van het fietspad als belangrijke oorzaak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.