Home

Achtergrond 156 x bekeken

Fabels over drinkwater door campagne de wereld uit

Om alle fabels over drinkwater de wereld uit te helpen beginnen de Nederlandse drinkwaterbedrijven een campagne.

Dat maakte de Vereniging van waterbedrijven in Nederland (Vewin) vandaag bekend. En fabels zijn er genoeg, vindt Vewin. Uit een onderzoek onder duizend mensen bleek dat 42 procent stelde dat er chloor in het water zit. Door moderne zuiveringstechnieken met UV-stralen is dat niet meer zo.

Ook denkt 49 procent dat er nog steeds fluoride aan water wordt toegevoegd, om gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen. In werkelijkheid is dat al in 1973 gestopt.

Bijna alle Nederlanders (95 procent) hebben veel vertrouwen in de kwaliteit van het kraanwater, zo bleek uit het onderzoek. Dat komt volgens de respondenten vooral omdat ze nooit ziek worden na het drinken uit de kraan. 85 Procent van de mensen drinkt dagelijks kraanwater.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.