Home

Achtergrond 197 x bekeken 2 reacties

Europees Parlement wil meer inzet voor jonge boeren

De Europese Unie en de afzonderlijke lidstaten moeten meer doen om zoveel mogelijk jonge boeren voor het platteland te behouden.

De landbouwcommissie van het Europees Parlement heeft daartoe vandaag een advies aangenomen.

Het rapport bevat enkele concrete voorstellen. Zo vraagt het om meer aandacht voor het gebruik door de lidstaten van stimuleringsregelingen voor jonge boeren, onder meer in plattelandsontwikkelingsprogramma’s (POP).

Ook wil de EP-landbouwcommissie dat de Commissie meer aandacht heeft voor de niet-handelsbelangen binnen de WTO. De commissie vindt het onaanvaardbaar dat Europese boeren aan strengere kwaliteitseisen moeten voldoen dan hun concurrenten uit derde landen, terwijl die laatste groep zijn producten gewoon naar de EU mag exporteren.

Het voltallige parlement zal naar verwachting in juni instemmen met de voorstellen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  steeds meer regels bedenken voor boeren en nu komen ze tot de ontdekking dat er maar weinig jongeren animo hebben om boer te worden,zijn ze wakker geworden door de voedselcrisis?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Er is maar één mogelijkheid, en dat is bij een ondernemersinkomen wat zich kan meten met de rest in de maatschappij. Jonge boeren gaan echt niet met open ogen de armoede in.
  Je kunt als overheid best een generatie uitmelken, maar dit gaat niet zonder gevolgen. De potentie voor opvolging zit 'm in de vooruitzichten voor deze jonge (vaak goed opgeleide) mannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.