Home

Achtergrond 165 x bekeken

Europarlement wil vrij vrachtvervoer per 2014

Het Europees Parlement is in meerderheid voorstander van het invoeren van vrij vrachtvervoer in de Europese Unie per 2014.

Het parlement zal daar woensdag voor stemmen, zo bleek dinsdag tijdens een debat in het parlement in Straatsburg.

Dat betekent dat het Europarlement ”op ramkoers ligt” met de EU-lidstaten, meent VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis. Een aantal EU-landen is namelijk helemaal geen voorstander van het verder vrijmaken van de markt voor vrachtvervoer. Ze vrezen dat veel werk bij eigen transportbedrijven wordt overgenomen door goedkope chauffeurs uit Roemenië, Oekraïne en Wit-Rusland, waar lagere lonen worden betaald en minder streng op de arbeidsomstandigheden wordt gelet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.