Home

Achtergrond 1 reactie

Europarlement wil geen maximumtijd veetransport

Het Europees Parlement heeft vandaag tegen een maximumtermijn van negen uur voor transport van dieren gestemd.

Een voorstel hiertoe werd eerder gedaan door onder meer CDA-europarlementariër Esther de Lange.

VVD-Europarlementslid Jan Mulder is blij dat het voorstel het niet heeft gehaald: "De kwaliteit van diertransport is belangrijker dan de duur ervan.'' Hij wil dat er betere controles komen op de bestaande welzijnseisen voor dierentransport. Daartoe wil hij een Europees registratiesysteem invoeren dat met GPS de transportbewegingen volgt.

De Lange zegt ook zeker veel belang te hechten aan de kwaliteit van veevervoer. Maar ze wil een onderscheid maken tussen gebruikersvee en slachtvee: "Het lijkt mij niet zinvol om dieren van Zuid-Spanje naar Polen te vervoeren om ze vervolgens te slachten, dat kan dan beter al in Spanje gebeuren.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Thiemeloos

    Fijn dat er nuchtere mensen in Europa beslissen, bijna had ik het vertrouwen in alle overheidsinstituten en bestuursorganen verloren...
    Waar is Marianne... in London?
    Net als meisje Llink, lekker veel reizen en vervuilen...

Of registreer je om te kunnen reageren.