Home

Achtergrond

Eten wat de pot schaft

In New York is een restaurant geopend waar niet de klant, maar de chef-kok koning is. Gasten moeten eten wat sterkok David Chang op tafel zet.

Er zijn geen menukaarten en er moet vooruit worden afgerekend met creditcard. Ook heeft de klant niets te zeggen over zijn reservering voor een van de twaalf krukken zonder rugleuning aan de eenvoudige bar in eetgelegenheid Momofuku Ko. Exact zes dagen van tevoren om exact 10.00 uur ’s ochtends bepaalt de restaurantcomputer via internet willekeurig wie wanneer en hoe laat mag komen eten en geheel in stijl van het restaurant maakt Chang voor prominenten geen uitzondering.

Als gasten een kruk hebben bemachtigd, worden ze geacht in twee uur tijd een 8-gangenmenu in Frans-Aziatische stijl te verorberen met een ”uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”, aldus een recensent van The New York Times.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.