Home

Achtergrond 188 x bekeken

Enschede herdenkt vuurwerkramp

In Enschede is vandaag de vuurwerkramp herdacht.

Precies acht jaar geleden explodeerde tijdens een brand het vuurwerkbedrijf SE Fireworks in de wijk Roombeek. Er kwamen 23 mensen om het leven en er vielen meer dan duizend gewonden. Circa 450 mensen kwamen naar het monument Het Verdwenen Huis om bij de ramp stil te staan.

Burgemeester Peter den Oudsten vertelde dat het haast pijnlijk is te zien dat niets blijft zoals het is en dat ook het dagelijks leven in de herbouwde wijk Roombeek schijnbaar overgaat tot de orde van de dag. "Maar in Roombeek vegen we niets onder het kleed. We zullen nooit vergeten hoeveel leed er die dag, maar ook daarna, door de getroffenen is geleden.''

Den Oudsten ging ook nog even in op de grote brand die dinsdag in Enschede woedde en herinneringen opriep aan de vuurwerkramp. "Velen werden er weer aan herinnerd, gelukkig is het goed afgelopen'', ging de burgemeester in op de actualiteit. De gemeente Enschede had naar aanleiding van de grote brand extra hulpverleners klaarzitten. Vijftien mensen maakten gebruik van de mogelijkheid even van zich af te praten, aldus een gemeentevoorlichter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.