Home

Achtergrond 362 x bekeken 2 reacties

Enkele Beierse kaasfabrieken staken productie

De melkleverantiestop in Duitsland leidt op dit moment vooral tot grote problemen in de verwerking bij een aantal Beierse zuivelbedrijven.

De Bayernland-kaasfabriek in Fürth heeft wegens gebrek aan melk de productie volledig gestaakt. De private verwerker Alpenhain in Lehen maakt nog maar een fractie van wat normaal wordt geproduceerd. Talrijke andere bedrijven, zoals bedrijven van Allgäuland Käsereien en Domspitze in Regensburg, maken geen kaas meer en zijn overgeschakeld op versproducten. De Duitse grootgrutters stelden gisteren echter vast dat ze nog voldoende zuivel hadden.

Volgens de Duitse zuivelindustrie is 10 tot 30 procent van de melkveehouders bereid tot staking. Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) houdt vast aan minstens 50 procent.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    .

    Als de Duitse zuivel industrie nu is eerlijk was over het stakings percentage dan kwamen zij tenminste ergens geloof waardig over. Maar zelfs hier liegen ze om.

  • no-profile-image

    X

    @.,. ... en waarover liegen ze nog meer O almachtige ! ... mensen zoals u die alleen maar in staat zijn om ongenuanceerde en ongefundeerde opmerkingen te plaatsen kunnen beter zwijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.