Home

Achtergrond

Eind mei bijzondere vergadering Alanheri

Zadenhandelaar Alanheri houdt op 30 mei aanstaande een bijzondere aandeelhoudersvergadering.

Op de agenda staat onder meer het uitstel van de publicatie van de jaarrekening over 2007. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Alanheri beleeft roerige tijden. Vorig jaar keerde grootaandeelhouder Recalcico, het beleggingsfonds van Frans Faas, zich tegen het beleid van het bedrijf. Volgens Faas bevatte de jaarrekening van 2006 fouten. Na zijn kritiek ruimde de algemeen directeur Albert den Haan het veld en trad Rik Alkemade aan als interim-directeur.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Alkemade per direct is vervangen door Faas, die in februari zijn belang in het bedrijf vergrootte naar 60 procent. Er werd door het bedrijf noch door Recalcico een reden gegeven voor het terugtreden van Alkemade.

Volledige cijfers over het hele boekjaar 2007 heeft Alanheri nog niet bekendgemaakt. De belangrijkste redenen voor uitstel van de jaarrekening zijn het beëindigen van het contract met de financieel adjunct-directeur, de niet toereikende vastlegging en kwaliteit van de primaire gegevens alsmede de eerder gemelde onvolkomenheden in de administratieve organisatie, zo staat in de persverklaring van donderdag.

Het bedrijf sprak eind maart de verwachting uit over 2007 een verlies te hebben geleden van 1,07 miljoen euro. Het bedrijf verwacht in het eerste kwartaal van 2008 wel winst te hebben geboekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.