Home

Achtergrond

Eerste vliegtuig AzG aangekomen in Myanmar

Het eerste transportvliegtuig van Artsen zonder Grenzen (AzG), met aan boord 40 ton hulpgoederen voor de mensen die zijn getroffen door de cycloon Nargis in Myanmar, is vandaag geland in de stad Yangon.

Dat heeft de Azië-woordvoerster van de internationale organisatie vandaag in Bangkok bevestigd.

Het is het eerste van drie vliegtuigen van de hulporganisatie die naar Myanmar zijn gestuurd. De lading bestaat uit water en materiaal voor waterzuivering, medicijnen, en tenten.

Teams van Artsen zonder Grenzen zijn in Yangon en de zwaarst getroffen gebieden in de Irrawaddy-delta in het zuidwesten van het land. De hulporganisatie heeft twee boten en vrachtwagens om de goederen naar de rampgebieden te vervoeren. Het is volgens de woordvoerster nog niet duidelijk of de organisatie de goederen zelf kan verspreiden of dat Myanmarese militairen dat gaan doen.

Artsen zonder Grenzen is sinds 1992 actief in Myanmar. De organisatie heeft er 43 internationale en 1200 lokale medewerkers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.