Home

Achtergrond

'Eerst cursus doen, dan een huisdier kopen'

Wie een hond, kat of ander huisdier aanschaft, moet eerst op cursus. Dierenrechtenorganisatie Peta vraagt de Tweede Kamer vandaag om dit in een nieuwe wet te regelen.

Nederland hoeft niet het wiel uit te vinden, want Zwitserland heeft inmiddels een soortgelijke wet, aldus Peta. De stichting komt met het voorstel omdat het aantal dieren waarvan afstand wordt gedaan, toeneemt.

Volgens Ingrid Newkirk, voorzitter Peta, komt dit doordat mensen een huisdier nemen zonder dat ze enig idee hebben hoe ze ervoor moeten zorgen. Ze vindt dat beroemdheden als Paris Hilton en Britney Spears bepaald niet het goede voorbeeld geven door telkens nieuwe dieren te kopen bij fokkers, alsof het modeartikelen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.