Home

Achtergrond 158 x bekeken 2 reacties

'Een op acht vogelsoorten bedreigd'

Een op de acht vogelsoorten wereldwijd wordt met uitsterven bedreigd.

Dat stelde de internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN maandag in Bonn bij de presentatie van de jaarlijkse lijst van soorten die gevaar lopen.

De organisatie noemt klimaatveranderingen een belangrijke oorzaak. Zij zijn een 'versneller' voor factoren die een bedreiging vormen voor vogels, zoals lange periodes van droogte en plotselinge extreme weersomstandigheden.

De IUCN noemt ruim 1220 bedreigde soorten, waaronder de nu nog wijdverspreide wulp (Numenius arquata), die ook in Nederland voorkomt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    AGRA

    ze vergeten nog een bedreigde soort, de agraricus fantasticus die voor een goede biotoop zorgt... want waar zijn de mussen schaars...in the city...waar zijn ze wel? Juist op het platteland waar de agraricus fantasticus leeft... wat doet milieufanaticus en agraricus upruimmus?? U raadt het al... de fantasticus opruimus dus ook de mus mus mist de bus...

  • no-profile-image

    gert

    de jonge wulpen bij mij op het land worden door de buizerds opgevreten,ze zijn in nederland zuinig op roofvogels,moet je niet zeuren dat andere vogels daarvan de dupe zijn.je spaart de kool of de geit

Of registreer je om te kunnen reageren.