Home

Achtergrond 185 x bekeken

EU project brengt snelle test bacteriën op fruit dichterbij

Onderzoekers van onderzoeksbureau TTZ in Bremershaven zijn binnenkort in staat om met sensoren melkzuur-producerende bacteriën in fruit en sappen te traceren.

De technologie versnelt en vereenvoudigt de kwaliteitsborging aanzienlijk. Dat meldt vakblad Food Production Daily.

In totaal is het budget van het zogeheten Quali-Juice project 1,6 miljard euro, waarvan 1 miljard door Brussel wordt betaald. De productiviteit van fruitsappen zou met 80 procent worden vermeerderd. De productiekosten bij de tuinder zouden 3 procent dalen.

Het project is onderdeel van het ‘Zesde Raamwerk’ onderzoeksprogramma dat door de Europese Unie wordt gefinancierd. Doel is Europa op eenzelfde wetenschappelijk niveau te houden en brengen betreffende verschillende disciplines.

Of registreer je om te kunnen reageren.