Home

Achtergrond 152 x bekeken 3 reacties

EP hekelt speculaties op stijgen voedselprijzen

Het Europees Parlement hekelt banken die het mogelijk maken voor hun cliënten om te speculeren op stijgende voedselprijzen.

Het parlement vraagt de Europese Commissie vandaag in een resolutie om daar maatregelen tegen te nemen. Onder meer het Nederlandse Robeco, de Belgische bank KBC en de Deutsche Bank bieden fondsen aan, gebaseerd op een mogelijke verdere stijging van de mondiale voedselprijzen. De socialisten in het EP noemen het schandalig, onethisch en verwerpelijk om winst te behalen over de ruggen van de allerarmsten in de wereld.

De voedselprijzen zijn recent gestegen met 83 procent, rijst zelfs met 141 procent sinds januari. Inmiddels lijden 854 miljoen mensen in de wereld honger, bijna zes miljoen kinderen sterven jaarlijks door ondervoeding. Elk jaar komen er vier miljoen mensen bij die honger lijden.

GroenLinks oppert dat minder vlees eten kan leiden tot minder honger in de wereld. Voor de productie van 1 kilo vlees is 8 kilo graan nodig. Als de wereld minder vlees eet, is er dus veel meer graan over om hongerige magen te voeden, aldus GroenLinks.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  honger

  Die hypocriete socialisten uit het EP geven geen cent om de allerarmsten uit de wereld, Toen de "graanschuren" nog vol zaten, de boterberg metershoog en de melkplas metersdiep waren lieten diezelfde oh zo diep bewogen, meelevende, invoelende mensen: dezelfde zogenaamde socialisten, die lieten toen de allerarmsten ook gewoon verhongeren!!! Deze groep allerarmsten kan hun helemaal niets schelen, ze grijpen het alleen aan om weer eens hun betweterige grote mond open te trekken over de mensen die hen van voedsel voorzien: de boeren. Iets anders kunnen ze niet bedenken en daarnaast is het goedkoop scoren momenteel; het is namelijk in de mode om de boeren overal de schuld van te geven.

 • no-profile-image

  IDIOT

  Het kan verkeren, gaan ze dan ook te keer tegen olie, goud, gas, CO2 rechten, onroerend goed?
  Nemen ze dan ook afstand van hun pensieoen. Als ze de premie direct doen toekomen aan de armen....
  Ze lijke op Llink, mooi praten en vervuilen, dat doet de hardewerkenden huilen...

 • no-profile-image

  gert

  van al die milliarden ontwikkelingshulp is dan de laatste jaren dan ook niet veel terecht gekomen,veel geld is terecht gekomen in de zakken van hulpverleners en corrupte regeringen die het vertikken voor hun eigen volk te zorgen,ook bij de VN hebben ze mensen in dienst met riante salarissen.Kunnen we in nederland er wat aan doen dat er in afrika zoveel burger- en godsdienstoorlogen woeden ?

Of registreer je om te kunnen reageren.