Home

Achtergrond 192 x bekeken

Dvd moet Poolse werknemers beter voorbereiden

Vandaag wordt een Poolstalige dvd en een flyer voor huidige en toekomstige Poolse werknemers in Nederland geïntroduceerd.

Met de dvd en flyer komen Poolse werknemers beter voorbereid naar Nederland. De dvd met de titel 'Praca w Holandii? Sprawdź jak to działa!' ('Naar Nederland? Zo werkt het!') en de bijbehorende flyer geeft Poolse mensen nuttige informatie over onder andere het minimumloon, CAO’s, Arbeidstijdenwet, huisvesting en ziektenkostenverzekering."Het gaat dus vooral om werkgerelateerde zaken", zegt Gerlof Roubos directeur van de VIA, de vereniging van internationale arbeidsbemiddelaars. De dvd duurt 16 minuten. "Een dvd is weer eens iets nieuws en we hopen dat dit Polen meer uitnodigt om zo informatie op te doen."

De dvd is een initiatief van een samenwerkingsverband van brancheverenigingen waaronder ABU, NBBU en VIA en de vakbonden FNV Bondgenoten, Dienstenbond CNV, Vakbond De Unie en LBV. De eerste exemplaren van de dvd worden vanmiddag uitgereikt aan minister Donner, de Poolse ambassade en de actrice (tevens arbeidsmigrant) uit de dvd. De dvd en de flyers worden verspreid via leden van de ABU, NBBU en VIA. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, stuur de dvd ook naar alle gemeenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.