Home

Achtergrond

Duurzaam Econcern heeft wind in zeilen

Energiebedrijf Econcern, dat inzet op duurzame energie, heeft zowel de winst als de omzet vorig jaar flink zien toenemen.

”We groeien sneller dan de sterk groeiende duurzaamheidsmarkt”, aldus bestuursvoorzitter Ad van Wijk woensdag in een verklaring.

Zijn bedrijf, dat zonnepanelen plaatst, windmolenparken ontwikkelt en biomassa-installaties bouwt, boekte een nettowinst van 85 miljoen euro. Dat is een groei van bijna 100 procent vergeleken met een jaar eerder. De omzet kwam uit op 443 miljoen euro. Econcern verdubbelde het afgelopen jaar het internationale kantorennetwerk bijna tot 53 in twintig landen.

Het bedrijf, dat bestaat uit de vier werkmaatschappijen Ecofys, Ecostream, Evelop en Ecoventures, stelt te streven naar een nettowinst van 1 miljard euro en een omzet van 8 miljard euro in 2012. Om dit te kunnen realiseren wil Econcern volgens Van Wijk de komende jaren 10 tot 12 miljard euro investeren in duurzame energieprojecten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.