Home

Achtergrond 147 x bekeken

'Dumpverbod Duitsland leidt tot minder prijsdruk groente'

De Duitse wet tegen het verkopen van voeding onder kostprijs heeft effect voor de groente- en fruitverkoop.

De Duitse prijsvechters zijn duidelijk minder agressief in hun prijsbeleid, waardoor in de keten de prijsdruk wat is afgenomen. Dat signaleert de Duitse koepelorganisatie voor de groothandel GFI. Voorzitter Andreas Foidl: "We zien steeds meer dat grote supermarktketens hun prijsbeleid aanpassen en het adverteren met ultragoedkope groente en fruit verminderen."

Zij concurreren sterker op andere zaken. "Ze zijn nu verplicht zich meer te focussen op kwaliteit, versheid en een breed aanbod", signaleert Foidl.

Het amendement is een geslaagd instrument tegen oneerlijke prijsconcurrentie, stelt de koepel die zich juist sterk maakte voor een wettelijk dumpverbod. Het amendement is geldig tot 2012, maar de GFI vermoedt dat bij gebleken succes het beleid wordt doorgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.