Home

Achtergrond 167 x bekeken

Duizenden wonen herdenking brandweerman bij

Tijdens de tweede uitvaartplechtigheid van een van de drie overleden brandweermannen van het korps Eelde was de belangstelling vanmiddag wederom groot.

In een volle hangar op vliegveld Eelde werd door circa 2000 man steun betuigd aan vrienden en familie van de overledene van de vrijwillige brandweer.

Rond 14.00 uur werd de brandweerman herdacht. Afgelopen vrijdag kwam hij met twee collega's om het leven tijdens het bestrijden van een brand in een loods in De Punt.

De burgemeester van Tynaarlo, Jan Rijpstra, was,"verslagen en verdoofd''. Hij noemde de brandweerman een echte Eeldenaar "en een waardevolle kracht voor het korps''. Daarnaast omschreef hij de betrokkenheid van de Eeldense gemeenschap in de afgelopen dagen als hartverwarmend.

De commandant van de brandweer Tynaarlo sprak van een gedreven brandweerman uit een brandweerfamilie. De vader van het slachtoffer diende namelijk ook jarenlang bij de brandweer. "De overledenen kunnen ons inspireren ons werk met grote inzet te doen'', aldus de commandant. Dpost-commandant van de post Eelde betuigde ook zijn steun.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.